O navă de război americană şi mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roşie, a anunţat Pentagonul. Atacul ar putea duce la o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu.

Distrugătorul american USS Carney ar fi fost atacat cu drone sinucigașe de către rebelii Houthi din Yemen în timp ce se afla în Marea Roșie, au afirmat surse militare americane. Pentagonul a confirmat atacul, scrie AP. Acesta ar fi durat câteva ore și cel puțin o dronă ar fi fost interceptate

De asemenea, mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roșie.

Într-un comunicat postat pe reţelele sociale, rebelii houthi au afirmat că au lansat o "operaţiune împotriva a două nave israeliene în strâmtoarea Bab al-Mandab", o cale navigabilă strategică care leagă Marea Roşie de Golful Aden, prima navă fiind atacată cu o rachetă, iar cea de-a doua cu o dronă.

Un purtător de cuvânt al rebelilor a declarat că cele două nave israeliene, Unity Explorer şi Number Nine, au fost vizate după ce au ignorat avertismentele, fără a oferi detalii.

Rebelii houthi, aliaţi ai Iranului și ai Hamas, au declanșat în ultima perioadă o serie de atacuri în replică la războiul dus de Israel împotriva Hamas în Fâşia Gaza. Ei au lansat rachete asupra Israelului și au capturat recent au o navă comercială cu 25 de membri ai echipajului ca represalii. Cargoul aparţinea unei companii britanice deţinută parţial de magnatul israelian Abraham Ungar.

Sursa foto: DVIDS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri