Reintroducerea serviciului militar obligatoriu nu ar trebui exclusă, a declarat un membru de rang înalt al Partidului Liber Democrat german (FDP, liberal), partener în coaliţia de guvernare, transmite DPA, care citează o relatare de miercuri a ziarului Die Welt conform Agerpres.

''M-am pronunţat anterior împotriva suspendării serviciului militar obligatoriu", a declarat vicepreşedintele FDP, Wolfgang Kubicki. El a remarcat că serviciul militar obligatoriu a transformat Bundeswehr într-o armată naţională.

Kubicki a declarat pentru cotidianul citat că Germania nu este nici mental, nici faptic pregătită sau capabilă să se apere. Europa în ansamblu este incapabilă acum să se apere. ''De aceea, sunt în favoarea aprovizionării Ucrainei cu ceea ce putem şi apoi să refacem rapid comanda pentru Bundeswehr", a declarat el.

Exista riscul ca Statele Unite să nu fie pregătite să apere Europa şi, din acest motiv, Germania trebuie să se reînarmeze cât mai repede şi mai eficient posibil şi, "dacă este necesar, să reintroducă serviciul militar obligatoriu", a declarat Kubicki. Kubicki a adoptat o atitudine diferită de cea a lui Christian Durr, şeful parlamentar al partidului, care s-a pronunţat împotriva recentelor comentarii ale ministrului apărării Boris Pistorius cu privire la reintroducerea serviciului militar.

Durr a vorbit de "o intervenţie gravă în libertatea tinerilor", în comentarii pentru Funke Media Group. Kubicki a susţinut apelul lui Pistorius ca Bundeswehr-ul să fie pregătit pentru război. ''A trece cu vederea acest lucru din punct de vedere conceptual este o nebunie. Trebuie să fim pregătiţi de război. Nu aţi fi auzit niciodată acest lucru de la mine înainte de 2022'', a insistat el.

Dimineaţa invaziei ruseşti asupra Ucrainei din luna februarie a aceluiaşi an a dizolvat "întreaga bază a convingerilor mele politice", a mărturisit politicianul, referindu-se la sprijinul său pentru încercările foştilor lideri germani de a urmări reconcilierea cu Uniunea Sovietică şi apoi cu Rusia.

Cei care vor pace trebuie să se pregătească de război, a pledat Kubicki, adăugând că susţinerea acestui aforism ar fi fost de neconceput pentru el înainte. ''Acum spun că este corect''. La jumătatea lunii decembrie, Pistorius a vorbit pentru Die Welt despre posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu, care a fost suspendat în 2011 după 55 de ani, dar care nu a fost abolit.

Pistorius, membru al Partidului Social-Democrat (SPD) al cancelarului Olaf Scholz, a calificat această decizie drept o greşeală. În cadrul unei dezbateri în Bundestag, în februarie, Scholz a respins revenirea la serviciul militar obligatoriu.

Sursa foto: Mircea Moira / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri