Rusia a atacat mai multe regiuni ale Ucrainei în ajunul Anului Nou timp de 11 ore cu un număr record de drone, inclusiv în Odesa (sud) şi Liov (vest), unde cel puţin o persoană a murit şi unde un terminal portuar şi o universitate la care a studiat naţionalistul ucrainean Stepan Bandera au fost avariate, transmite luni EFE.

"Un atac masiv şi puternic cu drone a durat 11 ore. Dronele kamikaze au fost lansate în cursul serii, iar apărarea antiaeriană şi-a încheiat activitatea în jurul orei locale 04:00", au declarat Forţele de Apărare Sud pe canalul lor Telegram, conform Agerpres.ro.

Forţele aeriene ucrainene au transmis că, în ajunul Anului Nou, "inamicul a folosit un număr record de vehicule aeriene fără pilot de atac de tip Shahed", de fabricaţie iraniană.

În total, Rusia a lansat 90 de drone şi patru rachete ghidate antiaeriene S-300 asupra Ucrainei, precum şi trei rachete antiradar Kh-31P şi un Kh-59, a adăugat armata ucraineană, care a informat că a reuşit să doboare 87 din cele 90 de drone lansate.

Rachetele au atacat Harkov (est), Herson şi Zaporojie (sud), în timp ce dronele au vizat Nikolaiev (sud), Viniţa (centru-vest), Dnipropetrovsk (centru), Herson şi regiunea Kirovohrad (centru), în afară de Liov ( vest).

Forţele de Apărare Sud au explicat că prioritatea evidentă a Rusiei în sud a fost infrastructura portuară din Odesa, unde a izbucnit un incendiu într-unul dintre terminalele portuare, care a fost stins rapid.

În jurul miezului nopţii, forţele ruse au lansat drone peste zonele rezidenţiale unde cetăţenii ucraineni urmau să sărbătorească Anul Nou, iar resturile de la vehiculele fără pilot doborâte au deteriorat cel puţin trei clădiri private şi agricole, iar o persoană a murit.

Primarul oraşului Liov, Andri Sadovi, a acuzat la rândul său că Rusia a atacat două obiective din oraş: Universitatea unde a studiat Stepan Bandera în urmă cu 100 de ani şi muzeul dedicat comandantului Armatei Insurgente Ucrainene (UPA), Roman Şuhevici.

Sursa foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri