Monitorul Oficial turc a publicat legea privind aderarea Suediei la NATO, ultimul pas tehnic în ratificarea de către Ankara a aderării acestei ţări la Alianţa Nord-Atlantică, informează AFP, preluat de Agerpres.

Publicarea legii, la două zile după votul favorabil al Parlamentului turc, pune capăt celor 20 de luni de negocieri care au pus la încercare răbdarea aliaţilor occidentali ai Ankarei, dornici să formeze un front unit împotriva Moscovei în contextul invadării Ucrainei de către Rusia.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnat deja documentul, ceea ce înseamnă că Turcia a parcurs acum toţi paşii necesari.

Ţările occidentale au salutat noul pas al Suediei către NATO după votul favorabil al Parlamentului turc, Ungaria constituind acum pasul final pentru a-i permite să adere la alianţa condusă de Statele Unite.

Suedia şi-a anunţat candidatura la NATO în mai 2022, în urma invaziei ruse a Ucrainei, în acelaşi timp cu Finlanda, care a devenit cel de-al 31-lea membru al organizaţiei în luna aprilie.

Pentru a satisface cererile Ankarei, Suedia şi-a reformat Constituţia şi a adoptat o nouă lege anti-terorism după ce Turcia a acuzat Suedia de clemenţă faţă de militanţii kurzi care s-au refugiat pe teritoriul său, dintre care unii sunt consideraţi terorişti de către Ankara.

La începutul lunii decembrie, preşedintele Erdogan a adăugat drept condiţie pentru ratificarea de către Ankara aprobarea "simultană" de către Congresul american a vânzării avioanelor de vânătoare F-16 către Turcia.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri