Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că alegerile locale din 31 martie vor fi ultimele în care se implică, transmite agenţia oficială de presă Anadolu, preluată de Reuters, conform Agerpres.

Erdogan a condus Turcia timp de peste două decenii şi a câştigat mai mult de zece alegeri după primele, în care a ieşit învingător în 2002. El a fost reales şef al statului în mai 2023, pentru un mandat de cinci ani, în urma unui scrutin controversat, menţionează Reuters.

"Acesta e punctul final pentru mine, conform mandatului acordat de lege sunt ultimele mele alegeri. Rezultatul va fi transferul unei moşteniri către fraţii mei care vor veni după mine", a spus preşedintele, citat de Anadolu.

În același timp, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că ţara sa se oferă să găzduiască un summit pentru încheierea păcii între Rusia şi Ucraina, pentru a pune capăt războiului, transmite Reuters.

La o conferinţă de presă după o întâlnire la Istanbul cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, Erdogan a afirmat că a discutat în detaliu cu acesta despre evoluţia războiului din Ucraina.

Şeful statului a mai afirmat că Turcia va contribui semnificativ la reconstrucţia Ucrainei, după încetarea conflictului.

Zelenski a declarat cu aceeaşi ocazie că Rusia nu va fi invitată la eventuala reuniune la vârf, dar un reprezentant al Moscovei ar putea participa la următoarea întâlnire, după ce se va stabili o foaie de parcurs către pace, convenită cu aliaţii Ucrainei la reuniunea programată în Elveţia.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri