Imaginile din satelit analizate de Centrul de Sateliţi al Naţiunilor Unite (UNOSAT) arată că 35% din clădirile din Fâşia Gaza au fost distruse sau avariate în urma ofensivei Israelului în enclava palestiniană, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Riposta Israelului, lansată după atacurile militanţilor Hamas în sudul Israelului din 7 octombrie 2023, soldate cu circa 1.200 de decese, a făcut până în prezent aproape 32.000 de morţi în rândul palestinienilor, potrivit autorităţilor sanitare din teritoriul controlat de Hamas.

În raportul său, UNOSAT a folosit imagini din satelit de înaltă rezoluţie obţinute pe 29 februarie, pe care le-a comparat cu alte imagini colectate înainte şi după lansarea ofensivei israeliene în Gaza.

Potrivit raportului, 35% din toate clădirile din Fâşia Gaza - 88.868 de structuri - au fost avariate sau distruse. Dintre acestea, 31.198 au fost identificate ca fiind distruse, 16.908 sunt considerate grav avariate şi 40.762 au suferit daune moderate.

Aceasta reprezintă o creştere cu aproape 20.000 de structuri deteriorate în comparaţie cu evaluarea anterioară realizată pe baza imaginilor obţinute în ianuarie, care arătau că 30% din toate clădirile din Gaza au fost avariate sau distruse, a spus UNOSAT.

"Guvernoratele Khan Younis şi Gaza au înregistrat cea mai semnificativă creştere a pagubelor, în Khan Yunis înregistrându-se 12.279 de noi structuri avariate, iar în Gaza 2.010", a precizat UNOSAT.

"Oraşul Khan Younis a fost extrem de grav afectat, cu 6.663 de noi structuri distruse", a mai estimat UNOSAT.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri