Gruparea sunită militantă Stat Islamic a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei, soldat cu cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi.

Combatanţi ai SI "au atacat o mare adunare (...) în împrejurimile capitalei ruse Moscova", a transmis gruparea teroristă pe unul dintre conturile sale de pe Telegram, potrivit France Presse.

Mai mulți bărbați înarmați, îmbrăcați în uniforme de camuflaj, au intrat vineri într-o mare sală de concerte din Moscova și au tras cu arme automate asupra mulțimii, ucigând 40 de persoane și rănind peste 100, potrivit estimărilor inițiale.

Atacatorii au folosit, de asemenea, explozibili, provocând un incendiu masiv la sala de concerte Crocus City Hall, situată la marginea vestică a Moscovei.

Agenția rusă de știri 112, specializată în relatări despre infracțiuni, a avansat un bilanț de 40 de morți și peste 100 de răniți. Nu era clar dacă poliția a reușit să îi neutralizeze pe atacatori până vineri seara, în timp ce angajații de la urgență au declarat că au evacuat 100 de persoane care se adăpostiseră în subsolul clădirii.

Un martor ocular a declarat pentru canalul Mash Telegram că au fost "cel puțin cinci" atacatori și că aceștia erau "bărboși".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri