Guvernatorul statului Florida, republicanul Ron DeSantis, a semnat o lege care va interzice, începând din ianuarie 2025, tinerilor care nu au împlinit vârsta de 16 ani să utilizeze orice platformă de social media. Conform noului act normativ, copii și tinerii care au deja conturi pe vreo rețea socială se vor trezi cu accesul restricționat de la acea dată, scrie Reuters.

Autoritățile republicane din Florida spun că noua lege îi protejează pe minori de pericolele care pândesc pe platforme precum Facebook, Instagram sau TikTok. De asemenea, inițiatorii legii declarau în trecut că ar prioritiza sănătatea mentală a tinerilor și copiilor. Concret, cei care au sub 14 ani la data în care legea intră în vigoare nu-și vor mai putea crea conturi pe rețelele sociale, iar cei care au deja astfel de conturi nu le vor mai putea folosi.

În plus, legea îi are în vedere și pe cei de 14 și 15 ani care nu au consimțământ de la părinți căci și aceștia își vor pierde conturile din ianuarie 2025. Practic, tinerii vor trebui să treacă printr-un proces de conectare cu mai mulți pași care include o verificare cu un sistem special third-party pentru a nu ar trebui să-i lase pe minori să accese nesupravegheați rețelele sociale.

Legea a trecut în forma inițială de legislatura republicană încă din februarie, dar DeSantis a trimis înapoi proiectul deoarece ar limita drepturile părinților. Forma actuală cu amendamente include și posibilitatea părinților de a-și da acordul pentru copiii cu vârste de 14-15 ani să acceseze platformele vizate. „Mediile sociale afectează copii în mai multe moduri, iar această lege le oferă părinților mai multe [unelte] să aibă grijă de ei”, a explicat DeSantis.

Criticii acestei legi au declarat că legea ar încălca Primul Amendament din Constituția Statelor Unite care se referă la liberatea de exprimare a cetățenilor. Democrații susțin că este în sarcina părinților să-și supravegheze copiii și să ia decizii cu privire la prezența acestora în online. Meta, proprietarul Facebook, s-a opus legii, deși inițiatorii n-au inclus în textul legislativ numele vreunei aplicații.

Sursa foto: Primakov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri