În cele șapte secole de când Ponte Vecchio a fost construit în Florența, Italia, podul a văzut cum orașul se schimbă în jurul lui, supraviețuind inundațiilor, incendiilor și invaziei naziste din al Doilea Război Mondial. Acum, faimosul pod primește o renovare de doi ani, la costul de aproximativ 2 milioane de euro.

Acesta este prima restaurare și curățare de acest fel a podului, deși a suferit întreținere regulată și mai multe renovări pentru a-i asigura stabilitatea, a adăugat ministerul culturii din oraș.

Considerată pe scară largă una dintre cele mai mari realizări ale ingineriei medievale europene, podul pietonal se întinde pe râul Arno, cu clădiri colorate care găzduiesc zeci de magazine de bijuterii. O galerie superioară leagă Galeria Uffizi de Palatul Pitti, potrivit CNN.

Ponte Vecchio a fost singurul pod peste râul Arno cruțat de armata germană în retragere spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Lucrările presupun refacerea și curățarea întregului pod pentru a elimina algele, mușchiul, lichii și buruienile care cresc acolo, precum și orice depozite lăsate de substanțele chimice în râu. Rosturile de înlocuire anterioare vor fi modernizate, piatra în sine va fi întărită și piatra de pe potecă va fi restaurată.

Lucrările la secțiunea superioară a podului vor începe în octombrie și noiembrie la sfârșitul acestui an, în timp ce lucrările la partea inferioară a podului vor avea loc în vara anilor 2025 și 2026.

Aproximativ jumătate din fondurile necesare pentru proiect sunt donate de Marchesi Antinori, una dintre cele mai cunoscute familii de vinificatori din Italia.

Donatorii privați care contribuie la restaurarea monumentelor istorice au devenit din ce în ce mai des întâlniți în Italia, deoarece bugetul țării pentru întreținerea acestora a fost redus drastic.

În 2011, compania de articole din piele de lux Tod’s a promis 25 de milioane de euro (apoi 32 de milioane de dolari) pentru restaurarea Colosseumului, în timp ce Diesel a fost de acord să restaureze Podul Rialto din Veneția pentru 5 milioane de euro (apoi 6,4 milioane de dolari), în mai 2013.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri