Pentagonul şi-a exprimat convingerea că evitarea extinderii conflictului regional din Orientul Mijlociu va depinde de decizia Israelului de a contraataca - sau nu - Iranul şi de modul în care Iranul va răspunde într-o astfel de situaţie, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

"Fără a intra în ipoteze, multe vor depinde de ce anume se întâmplă exact şi de cum ar putea răspunde Iranul", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, într-o conferinţă de presă.

Atacul fără precedent lansat în weekend de Iran s-a dorit a fi o răzbunare pentru prezumtivul atac israelian asupra consulatului iranian din Damasc, în care au fost ucişi şapte membri ai Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a Teheranului, şi şase cetăţeni sirieni.

Nu se ştie deocamdată cum va răspunde premierul israelian Benjamin Netanyahu, notează EFE.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a subliniat că Statele Unite menţin contacte frecvente cu Israelul şi cu partenerii săi din regiune, dar nu a vrut să comenteze dacă Washingtonul se aşteaptă ca Israelul să fie notificat înainte de acest eventual răspuns.

"În ceea ce priveşte un posibil răspuns israelian, aceasta este o decizie suverană care trebuie luată de Israel. Au fost atacaţi de Iran într-o agresiune fără precedent, cu peste 300 de ameninţări aeriene", a subliniat Ryder.

El a repetat totuşi că, deşi Washingtonul nu doreşte să vadă o escaladare a conflictului în regiune, nu va ezita să protejeze Israelul şi personalul său.

"Nu căutăm un conflict cu Iranul, dar nu vom ezita să luăm măsurile necesare pentru a ne proteja forţele", a insistat Ryder, fără să dorească să precizeze dacă acest apel la calm este adresat doar Iranului sau şi Israelului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri