17 Septembrie 2007

Aurul s-a ieftinit, dar se mentine aproape de cotatia maxima a ultimelor 16 luni



Pretul aurului a coborat joi, in contextul in care piata a sustinut cotatiile aproape de nivelul maxim al ultimelor 16 luni, dar deprecierea dolarului ar putea mentine tendinta de scumpirea a metalului galben, consemneaza Reuters.

Cotatia spot a aurului a coborat pana la 708,90/709,70 dolari/uncie, fata de cotatia de 711,40/712,00 dolari/uncie atinsa la inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri de la New York, dar s-a mentinut in apropiere de cotatia maxima a ultimelor 16 luni, de 714,20 dolari/uncie, atinsa marti, cand deprecierea dolarului a accentuat cumpararea speculativa.

Dolarul a coborat la cotatia minima a ultimilor 15 ani fata de un cos de valute principale pentru a cincea zi consecutiv si se afla la o cotatie minima record fata de euro, ca urmare a faptului ca investitorii estimeaza ca Federal Reserve va scadea dobanda de politica monetara saptamana viitoare.

Dealerii spun ca vulnerabilitatea dolarului a determinat o buna pozitionare a aurului, care a continuat sa se scumpeasca, deoarece un dolar mai slab ieftineste aurul pentru investitorii din afara Statelor Unite ale Americii.



Citeste si