3 Decembrie 2007

Cresterea economica a Statelor Unite din trimestrul al treilea a fost revizuita

Cresterea economica din treilea trimestru a Statelor Unite a fost revizuita in crestere la 4,9% fata de 3,9%, cat se anuntase initial, ca urmare a balantei comerciale peste asteptari si a investitiilor mai mari ale companii, a anuntat Departamentul de Comert.

Este cea mai accelerata crestere economica inregistrata dupa al treilea trimestru al anului 2003 si este in conformitate cu asteptarile analistilor, care estimau o crestere de 4,9% a produsului intern brut (PIB), dupa ce in trimestrul precedent s-a inregistrat un avans de 3,8%.

Raportul cu datele privind PIB-ul SUA a fost asteptat cu mare interes de piete, care aveau nelinisti legate de ramificatiile crizei financiare provocate de creditele imobiliare cu risc ridicat si de intentiile Federal Reserve (Fed) fata de acesta situatie.

La capitolul inflatie, ministerul a mentinut neschimbate datele privind indicele cel mai urmarit de analisti, si anume indicele preturilor in raport cu cheltuielile de consum. Indicele principal care masoara inflatia a urcat cu 1,7%, dupa ce in trimestrul doi a inregistrat o crestere de 4,3%, iar inflatia de baza, care exclude preturile la alimente si la energie, a urcat la 1,8%, fata de 1,4%in trimestrul al doilea.



Citeste si