22 Ianuarie 2008

8,1 miliarde dolari pentru asiguratorul britanic Friends Provident

Fondul privat de investitii JC Flowers din SUA a facut o oferta informala de 4,1 miliarde lire sterline (8,1 miliarde dolari) pentru asiguratorul britanic Friends Provident, a anuntat cotidianul Times, citat de Reuters.

JC Flowers a anuntat asiguratorul britanic ca este pregatit sa ofere 175 pe actiune insa Friends Provident ar putea cauta oferte de peste 200 pence pe actiune, a precizat luni cotidianul britanic, citand surse avizate.

JC Flowers va oferin in cursul acestei saptamani informatii suplimentare despre propriile plauri, conform Times.

Compania americana, care a achizitionat saptamana trecuta o participatie de 1,7% din Friends Provident, a trimis inainte de Craciun o scrisoare managementului asiguratorului britanic, pentru a lansa negocierile intre cele doua grupuri.

Friends Provident a fost confruntat cu perspective nesigure legate de viitorul propriu, dupa abandonarea obiectivelor de crestere stabilite in 2007 si a fuziunii, evaluata la 8,7 miliarde lire sterline, cu rivalul Resolution.

Grupul britanic va informa investitorii la sfarsitul acestei luni cu privire la optiunile strategice, printre care s-ar putea numara vanzarea unor active, precum participatia majoritara din administratorul de fonduri F&C, pentru a strange fonduri menite a contribui la acoperirea nevoilor financiare.

Friends Provident si JC Flowers au refuzat sa comenteze aceste informatii.



Citeste si