22 Ianuarie 2008

KPMG: Piata de fuziuni si achizitii la nivel mondial ar putea stagna in 2008



Activitatea de fuziuni si achizitii la nivel mondial se va tempera probabil in 2008, pentru ca afacerile incheiate pe pietele emergente compenseaza un declin al tranzactiilor din Europa si America de Nord, a anuntat luni KPMG Corporate Finance, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

"Aceasta situatie ne ofera o perspectiva complicata. Acolo unde exista incredere si apetit, intalnim ingradiri precum lipsa fondurilor sau tinte potrivite", a declarat presedintele KPMG Corporate Finance, Stephen Barrett. "Acolo unde exista fonduri, ne confruntam cu nervozitate, prudenta si pierderea apetitului de investitii".

In ciuda unei incetiniri in al doilea semestru, in ansamblu, 2007 a fost cel de-al doilea an consecutiv in care s-a inregistrat un numar record de fuziuni si achizitii, in contextul in care consolidarea serviciilor financiare si a sectorului resurselor naturale, precum si o serie de afaceri cu capital privat au majorat volumele.

Segmentul materiilor prime, telecomunicatiilor si industriei vor inregistra probabil cel mai mare numar de fuziuni si achizitii, pentru ca raportul preturi/castiguri au crescut in aceste sectoare, arata KPMG.

La polul opus se afla sectoare precum serviciile de consum si sanatatea.



Citeste si