10 Martie 2008

Lukoil a cumparat campuri petrolifere in Uzbekistan

Lukoil, cea de-a doua companie petroliera a Rusiei, a anuntat ca a incheiat achizitia de 580 milioane dolari a SNG Holdings Ltd, grup care detine drepturile asupra campurilor petrolifere din Uzbekistan, transmite Reuters.

Lukoil a anuntat ca achizitia, incheiata de Lukoil Overseas - subsidiara pe care o detine integral, include SoyuzNefteGaz VostokLtd, care este semnatar al unui acord de impartire a productiei in campurile petrolifere din Uzbekistan, South-Western Gissar si Ustyurt.

South-Western Gissar contine cinci campuri de gaz condensat, un camp petrolifer si un camp de petrol si gaz condensat. Lukoil a estimat costul de implementare pentru intregul proiect la 700 milioane dolari. Compania a anuntat ca deja au fost investiti 70 milioane dolari.

Gazul va fi exportat din aceste campuri prin sistemele de transport ale companiei ce detine monopolul in Rusia, Gazprom. Petrolul va fi transportat la rafinariile Bukhara si Fergana prin terminalul Shurtan.
Acordul de impartire a productiei include, de asemenea, si o licenta pe cinci ani pentru explorare geologica a campului Ustyurt.



Citeste si