11 Martie 2008

Merrill Lynch, aproape de a trece peste criza creditelor

Banca americana Merrill Lynch & Co nu va mai fi nevoita sa atraga capital ca sa depaseasca dificultatile generate de turbulentele de pe piata creditelor din SUA, ce au determinat-o sa atraga aproximativ 13 miliarde dolari, a spus directorul excutiv al bancii, John Thain, citat de Reuters.

John Thain a declarat, intr-un interviu acordat ziarului francez Le Figaro, ca desi criza creditelor din Statele Unite este departe de a se fi incheiat, Merrill nu va mai fi nevoita sa atraga capital pentru a-si sustine bilantul.

"Am inregistrat pierderi de 8,6 miliarde dolari anul trecut, insa in paralel, am acumulat 12,8 miliarde dolari in doua luni sau mai mult decat pierderile suferite. De aceea astazi pot spune ca nu vom mai avea nevoie de alte fonduri. Am reusit sa depasim problemele", a spus Thain.

Criza creditelor, care a inceput in sectorul creditelor ipotecare din SUA, s-a raspandit ulterior asupra creditelor pentru autoturisme, a imprumuturilor municipale si comerciale in general, "continuand sa se extinda", a precizat Thain.

Merrill Lynch a anuntat, miercuri, ca ar putea desfiinta 650 de locuri de munca, ca urmare a incetarii operatiunilor de acordare de credite ipotecare cu grad mare de risc prin divizia sa First Franklin Financial Corp.



Citeste si