31 Martie 2008

Seful Bear Stearns a vandut actiuni bancare in valoare de 61,3 mil. dolari

Presedintele bancii Bear Stearns, James Cayne, a vandut actiuni detinute la banca pe care o conducea in valoare de 61,3 milioane dolari, ceea ce presupune ca actionarii bancii nu vor primi un pret mai mare pentru actiunile lor, informeaza Reuters.

JPMorgan a fost de acord saptamana aceasta sa-si sporeasca oferta initiala pentru preluarea Bear Stearns, ce a fost aproape de faliment.
Anumiti investitori au sperat ca JPMorgan isi va creste din nou oferta, sau ca Bear Stearns va gasi un alt cumparator, deoarece actiunile Bear Stearns au inchis sedinta de joi la pretul de 11,23 dolari pe bursa de valori din New York, cu aproximativ 20% peste valoarea actuala a ofertei JPMorgan.

Pretul actiunilor Bear Stearns a scazut cu 5% dupa inchiderea bursei, la 10,68 dolari pe actiune. Vanzarea actiunilor a avut loc pe 25 martie.

Cele 5,66 milioane de actiuni vandute de Cayne ar fi valorat un miliard de dolari anul trecut, atunci cand pretul unei actiuni Bear depasea 170 dolari.
Preluarea de catre JPMorgan este asteaptata a se incheia la jumatatea lunii iunie, daca va fi aprobata de majoritatea actionarilor.

Bancile au asigurat ca acordul va fi aprobat la inceputul acestei saptamani, cand JPMorgan a fost de acord sa cumpere 95 de milioane de actiuni Bear Stearns, echivalentul unei participatii de 39,5% din companie.

Nu este clar cine a cumparat actiunile vandute de Cayne.

Bear Stearns, odata una din primele cinci banci de investitii din SUA, si-a castigat marea parte din profit din obligatiuni americane, detinand o divizie importanta de actiuni ipotecare, ceea ce a trezit ingrijorarile investitorilor in ceea ce priveste stabilitatea.



Citeste si