22 Aprilie 2008

Presedintele Generali: Obiectivele pentru anul 2009 vor fi greu de atins

Cel mai mare asigurator din Italia, Assicurazioni Generali, se va confrunta cu dificultati in atingerea tintelor de profit net pentru 2009 din cauza crizei din piete, a spus in cadrul unui interviu presedintele Generali, Antoine Bernheim, potrivit NewsIn.

Grupul tinteste un profit net de 3,8 miliarde euro (6,01 miliarde dolari) in anul 2009, insa obiectivul a devenit mai dificil de atins, a declarat Bernheim pentru cotidianul francez La Tribune.

"Obiectivul a fost formulat inainte de criza financiara. Cred ca, in contextul crizei, tinta a devenit si mai ambitioasa", afirmat acesta.

Bernheim a spus ca sectorul de asigurari, in ansamblu, se confrunta cu "un prim trimestru dificil" din cauza scaderii burselor, insa a parut mai putin ingrijorat de rezultatele propriului grup.

"Nu cunosc inca statisticile pentru Generali, insa consecintele nu vor fi foarte mari", a declarat acesta, subliniind ca Generali nu a intrat pe piata creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat si ca are numai o expunere marginala la produsele derivative.

Bernheim a mai precizat ca Generali ia in considerare o investitie de mica amploare in Norvegia sau Suedia si ca vrea sa consolideze pozitia in Brazilia, insa a adaugat ca, in ciuda tentatiei de a profita de deprecierea dolarului, este putin probabila o achizitie mai mare.

"Multi oameni cred ca Generali ar trebui sa incheie o afacere foarte mare, insa trebuie sa stabilim o tinta si sa efectuam, cu siguranta, o majorare de capital", a afirmat Bernheim.

Presedintele Generali crede ca, desi este posibil ca valoarea de piata a unor companii de asigurari sa fi scazut foarte mult, categoric finantarea a devenit mai dificila. Acesta a mai precizat ca nu sunt convins ca o achizitie foarte mare este benefica in acest moment.

Bernheim a fost criticat de fondul britanic de investitii Algebris, care a atacat guvernarea corporatista a Generali si a prezentat propria lista de auditori ce urmeaza sa fie prezentati in cadrul intrunirii actionarilor Generali din 26 aprilie.

Fondul i-a cerut lui Bernheim, in varsta de 83 de ani, sa se retraga, insa acesta a respins criticile si a anuntat ca nu are intentia de a schimba structura manageriala a grupului sau de a se retrage din functie.

"Sunt atacat in Italia din pricina varstei, insa fiind bancher de investitii de aproape 40 de ani, stiu ce este si ce nu este bine pentru companie", a incheiatt Bernheim.



Citeste si