1 Septembrie 2008

Lehman Brothers vrea sa vanda o parte din actiuni pentru 6 mld. dolari

Banca americana de investitii Lehman Brothers ar putea vinde o parte din actiunile sale catre Korea Development Bank pentru sase miliarde de dolari, in incercarea de a acoperi pierderile provocate de criza creditelor, arata Sunday Telegraph.

Astfelt, Korea Development Bank (KDB), controlata de stat, ar putea achizitiona pana la 25% din actiunile Lehman Brothers, informeaza Sunday Telegraph, citat de NewsIn.

Banca americana de investitii trebuie sa stranga cat mai mult capital pentru a-si acoperi expunerea avuta pe piata creditelor si un analist al Morgan Stanley a estimat ca Lehman Brothers ar putea afisa aprecieri de active in valoare de 3,5 miliarde dolari, in al treilea trimestru.

Recentele probleme financiare cu care s-au confruntat bancile occidentale reprezinta pentru bancile coreene, precum KDB, oportunitati de achizitii care sprijina planurile acestora de a deveni jucatori de talie mondiala.

Sunday Telegraph a aratat ca, in eventualitatea unui esec al negocierilor cu banca coreeana, un acord ar putea fi semnat cu Citic Securities sau fonduri suverane din Orientul Mijlociu.



Citeste si