11 Septembrie 2008

Rusia vrea o cooperare mai stransa cu OPEC

Cooperarea dintre Rusia si OPEC ar trebui sa sporeasca, in contextul in care Rusia, al doilea exportator mondial de petrol, este interesata de stabilizarea pretului petrolului pentru sustinerea productiei nationale, a spus vicepremierul rus Igor Sesin, citat de Reuters.

"Largirea cooperarii cu Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol", este unul dintre obiectivele principale ale Rusiei", a declarat Sesin, citat de agentia de presa Interfax.

"OPEC este unul dintre partenerii importanti ai Rusiei pe piata petroliera mondiala. Este foarte important pentru noi sa cream mecanisme de dialog continuu, mai ales pentru asigurarea securitatii energiei mondiale", a spus Sesin.
Rusia nu este membra OPEC dar a fost de acord, anterior, sa scada productia pentru stabilizarea pretului petrolului, informeaza NewsIn.

Astazi, OPEC a revenit la limitele de productie impuse in 2007, de 28,8 milioane barili/zi, actiune care, conform presedintelui grupului, va reduce productia petroliera cu 520.000 barili/zi, sau 1,8%, fata de nivelul din iulie.



Citeste si