16 Septembrie 2008

Titlurile AIG scad cu 52%, dupa problemele financiare ale companiei

Titlurile American International Group (AIG) s-au depreciat cu 52% in schimburile matinale, dupa ce compania a cerut bancii centrale americane (Federal Reserve) o finantare pe termen scurt de 40 miliarde dolari, pentru a evita o scadere a ratingurilor, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

La bursa new-yorkeza, titlurile AIG, cea mai mare companie de asigurari din lume, s-au depreciat cu 52%, la 5,82 dolari/actiune, reusind sa recupereze apoi pana la 7,41 dolari/actiune, dupa ce vineri inchisesera sedinta de tranzactionare la 12,14 dolari/actiune. Actiunile companiei s-au depreciat cu 80% in decursul acestui an.

AIG, care a suferit pierderi in valoare de 18 miliarde dolari in ultimele trei trimestre, a trebuit sa ia rapid masuri dupa ce agentia de evaluare Standard and Poor's a anuntat, vineri, ca va micsora ratingul acordat asiguratorului.

Analizele mai multor specialisti, prevad schimbari majore in cadrul AIG, iar reprezentantii companiei au anuntat ca iau in calcul mai multe posibilitati, inclusiv vanzarea activelor.



Citeste si