30 Septembrie 2008

Sarkozy ii baga in sedinta pe bancherii si asiguratorii francezi

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, ii va convoca marti, la Elysee, pe sefii principalelor banci si companii franceze de asigurari, pentru o analiza asupra situatiei acestor institutii, a anuntat, ieri, presedintia franceza, relateaza AFP.

Reuniunea de lucru este menita sa "treaca in revista situatia institutiilor financiare, ca si acordarea de credite gospodariilor si intreprinderilor", potrivit comunicatului de la Elysee.

Intalnirea se va desfasura in prezenta premierului francez Francois Fillon, a ministrului finantelor, Christine Lagarde si a guvernatorului bancii centrale a Frantei, Christian Noyer.

Turbulentele care au afectat pietele mondiale dupa o serie de falimente ale institutiilor financiare americane au continuat sa se extinda, luni, pe continentul european, unde guvernul belgian, cel olandez si luxemburghez au anuntat, duminica, nationalizarea partiala a grupului financiar Fortis.

Autoritatile belgiene s-au declarat gata sa ajute banca franco-belgiana Dexia, iar ministrul francez al finantelor, Christine Lagarde, a spus ca statul francez isi va asuma responsabilitatea ca actionar al Dexia.

Guvernul britanic, la randul sau, a nationalizat banca Bradford & Bingley, iar presa afirma ca banca germana Hypo Real Estate, specializata in finantare imobiliara, se confrunta, de asemenea, cu dificultati serioase, anunta NewsIn.



Citeste si