6 Octombrie 2008

Merrill Lynch si Mediobanca lucreaza la o majorare de capital a UniCredit

Merrill Lynch si banca italiana Mediobanca lucreaza la o majorare de capital cuprinsa intre 2 si 2,5 miliarde euro, pentru UniCredit, a doua banca italiana dupa valoarea de piata, potrivit unei surse avizate, citate de Reuters.

Majorarea de capital va fi garantata cu obligatiuni convertibile, a precizat sursa.

Consiliul de conducere al UniCredit se va reuni, duminica, pentru a lua o decizie referitoare la masurile extraordinare de majorare a capitalului bancii, potrivit NewsIn.

Banca italiana UniCredit, una dintre cele mai mari institutii financiare din Europa Centrala si de Est, s-a confruntat cu probleme saptamana trecuta, dupa ce actiunile acesteia s-au depreciat cu 25%, in doua sedinte, la Bursa din Milano.
Scaderea cotatiei actiunilor a dus banca italiana de pe locul intai, ca si capitalizare de piata in Italia, pe locul secund, dupa Intesa Sanpaolo.

UniCredit este prezent pe piata romaneasca prin UniCredit Ţiriac Bank, care detinea a sasea pozitie dupa active la finalul anului trecut, pe piata bancara din Romania. Grupul UniCredit este prezent in Romania si prin UniCredit Leasing Corporation IFN, CA-IB Romania, Pioneer Asset Management SAI si UniCredit Leasing Fleet Management.



Citeste si