Compania elvetiana vrea sa stranga aproximativ 2 miliarde franci elvetieni (1,84 miliarde dolari) prin vanzarea de pana la 55,4 milioane de actiune pentru acoperirea cheltuielilor de cumparare a Cemex. Pretul oferit este mai mare cu 6,6 ori fata de castigurile Cemex Australia.

Holcim pune in aplicare planuri de dezvoltare, in contextul in care Cemex si alti producatori mondiali de materiale de constructii, precum Lafarge SA si Heidelberg Cement AG, sunt nevoiti sa vanda active pentru acoperirea datoriilor capatate in urma achizitiilor, potrivit NewsIn.

Prin cumpararea operatiunilor australiene ale Cemex, Holcim va capata un miliard de tone de rezerve de agregate, 249 de fabrici de beton si 16 fabrici de conducte, care se afla in regiunile emergente din estul si sud-estul Australiei.

Holcim, companie a carei valoare de piata a crescut la 17,16 miliarde franci elvetieni, va cumpara, de asemenea, o participatie de 25% intr-o companie cu capital mixt, care va produce ciment, ca parte a acordului.

Pentru Cemex, tranzactia va ajuta la acoperirea a 3,8 milioane dolari in datorii, care trebuie rambursati anul acesta.

In Romania, Holcim detine 3 fabrici de ciment in Turda (macinare), Campulung si Alesd, 16 statii ecologice de betoane si cinci statii de agregate.