18 Septembrie 2009

Revizuire: Economia Frantei va cobori cu doar 2,25% in acest an



Guvernul francez a imbunatatit prognoza de scadere a economiei Frantei in acest an, la 2,25% de la 3%, cat estima anterior, a anuntat premierul francez, Francois Fillon, potrivit AFP.
"Criza nu s-a terminat si nu se va termina decat in ziua in care somajul va incepe sa scada. Dar avem o situatie care evolueaza pozitiv. Redresarea economiei este fragila, dar cred ca a inceput sa se observe. De aceea, ne-am revizuit estimarile, dupa revenirea din al doilea trimestru. Daca in ultimii doi ani, de fiecare data am revizuit in scadere, de aceasta data vom revizui in crestere", a declarat Fillon, citat de NewsIn.

Franta a revizuit in sus si prognoza pentru evolutia economiei in 2010, cand se asteapta la o crestere de 0,75%, fata de 0,5% cat anuntase anterior.

"Miscarea este inca modesta, dar este un semnal incurajator. Problema este sa ne asiguram ca aceasta crestere va veni la momentul potrivit si in conditii optime", a adaugat Fillon.

Dupa patru trimestre de scadere, economia franceza a iesit din recesiune din al doilea trimestru al acestui an, cand produsul intern brut a avans cu 0,3%, iar guvernul se asteapta la o stabilizare a economiei in trimestrul al treilea. La randul sau, banca centrala a Frantei estimeaza o noua crestere de 0,3% in trimestrul III.



Citeste si