28 Septembrie 2009

FMI: Criza financiara cumulata de cresterea somajului va avea consecinte pe termen lung



Cea mai mare criza financiare din ultimele sapte decenii va avea consecinte si pe termen lung, mai ales prin cresterea somajului, care va mai continua cel putin un an, a declarat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, citat de Bloomberg.
"Ne vom confrunta in continuare cu cresterea somajului pentru cel putin un an", a declarat Strauss-Kahn. "Din acest punct de vedere, criza nu a fost depasita. Este prea devreme ca sa proclamam victoria, chiar daca am evitat cele mai grave situatii. Consecintele se vor simti pentru mult timp", a adaugat seful FMI, conform NewsIn.

Asa-numitul Grup 20 (al tarilor bogate si emergente n.r. ) ar trebui sa se extinda "putin" pentru a fi mai eficient, a sugerat Strauss-Kahn, si a adaugat ca organizatia nu poate exclude de la discutiile sale "un miliard de oameni din Africa."

G20 a convenit asupra unei strategii economice globale, la reuniunea din Pittsburgh ce s-a incheiat pe 25 septembrie, care vizeaza o recuperare mai echilibrata a tarilor industrializate si a celor emergente. In plus, tarile din G20 au fost de acord sa creasca usor cota de participare a tarilor emergente, ca semn de recunoastere a cresterii importantei lor.



Citeste si