3 Noiembrie 2009

RWE: Nabucco nu are nevoie deocamdata de gazul iranian



Grupul energetic german RWE, participant la proiectul european Nabucco, "este de parere in continuare ca gazul iranian nu este necesar" pentru alimentarea acestui gazoduct, a declarat un purtator de cuvant al companiei, relateaza AFP.
"Cu Azerbaidjan, Irak si Turkmenistan, avem mai multi furnizori decat necesar pentru Nabucco. (...) in opinia RWE, Iranul nu este un membru potential al consortiului", a explicat responsabilul acestui proiect din partea grupului german, Stefan Judisch, citat intr-un comunicat.

El mentioneaza, de asemenea, ca, deocamdata, "Iranul continua sa fie un importator net de gaz" si apreciaza ca "actualul context politic se opune unei asocieri cu Iranul", anunta NewsIn.

Un responsabil iranian a afirmat sambata ca firme europene au inceput discutii pentru includerea Iranului in proiectul Nabucco, ce vizeaza reducerea dependentei Europei de gazul rusesc.

Constructia gazoductului ar trebui sa se incheie in 2014. Proiectul include in acest moment grupul german RWE si austriac OMV, precum si companiile nationale Botas (Turcia), Bulgargaz (Bulgaria), MOL (Ungaria) si Transgaz (Romania).



Citeste si