24 Februarie 2010

Scade increderea in mediul de afaceri german



Indicele increderii in mediul de afaceri german a scazut neasteptat in februarie, pentru prima oara in ultimele 11 luni, in contextul in care temperaturile scazute si ninsorile au incetinit constructiile si au redus vanzarile cu amanuntul.
Institutul Ifo din Munchen a anuntat ca indicele mediului de afaceri, realizat pe baza unui sondaj in randul a 7.000 de directori, a scazut la 95,2 puncte, de la 95,8 puncte in ianuarie, potrivit NewsIn.

Economistii estimau ca indicele va creste la 96,1 puncte, potrivit unui sondaj Bloomberg. In luna martie a anului trecut, indicele atinsese un minim al ultimilor 26 de ani, de 82,2 puncte.

Revenirea Germaniei din cea mai grava recesiune a ultimelor decenii a incetinit la sfârsitul anului trecut, pe fondul reducerii cheltuielilor interne. Cea mai rece iarna din ultimii 14 ani ar putea, de asemenea, sa afecteze cresterea din primul trimestru al acestui an. Economia Germaniei s-a comprimat cu 5% in 2009, cel mai sever declin dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Dupa publicarea raportului, euro s-a depreciat de la 1,3679 la 1,3657 dolari, precizeaza Bloomberg si adauga ca moneda unica a pierdut 10% in faţa dolarului in ultimele trei luni.



Citeste si