31 Martie 2010

Fitch: Ratingurile suverane ale autoritatilor publice sunt puternic afectate



Recesiunea globala a avut un impact puternic asupra ratingurilor suverane, precum si a calificativelor autoritatilor locale si regionale, ca urmare a declinului incasarilor bugetare, dar si al deficitelor publice in crestere, arata un raport al agentiei de evaluare financiara Fitch.
"In pofida acestor dificultati economice, proportia ratingurilor inrautatite de Fitch in ce priveste aceasta categorie de emitenti a ramas relativ modesta in 2009, coborand la 4,2% de la 5,2% in 2008, scrie NewsIn.

Totusi, imbunatatirea calificativelor s-a contractat la 2,6% de la 8,7% in 2008", potrivit raportului "Fitch Ratings International Public Finance 2009 Transition and Default Study".

Ca urmare, raportul dintre calificativele coborate si cele imbunatatite a devenit negativ anul trecut, de 1,6 la 1, de la un raport pozitiv de 0,6 la 1 inregistrat in 2008.

Raportul mai arata ca anul trecut nu au fost raportate incapacitati de plata ale autoritatilor publice internationale, situatie similara celei din 2008.



Citeste si