24 Mai 2010

McKinsey: Companiile din Germania, interesate de fuziuni si achizitii



Companiile germane planuiesc mai multe fuziuni si achizitii in urmatorii doi ani pentru a sustine o viitoare crestere, potrivit unui studiu al firmei de consultanta McKinsey, citat de BusinessWeek.
Astfel, 68% dintre companii intentioneaza sa creasca activitatile de M&A (fuziuni si achizitii), releva studiul McKinsey, care a consultat 30 de companii mari din Germania cu o valoare de piata de peste 265 miliarde de euro (327 miliarde de dolari).

Potrivit studiului, 30% dintre companiile consultate intentioneaza sa incheie mai mult de 10 tranzactii in urmatoarele 24 de luni.

“Companiile germane si-au propus sa isi sporeasca activitatea de M&A”, a spus Markus Habbel, directorul general al companiei McKinsey. Pe fondul crizei financiare, evaluarile companiilor din multe industrii au ajuns la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani, ceea ce a face achizitiile atractive, mai arata studiul.

In 2010 au fost incheiate pana acum 315 de tranzactii doar in Germania, in valoare totala de 39,2 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.



Citeste si