30 Iunie 2010

Fondatorul Swatch a incetat din viata la varsta de 82 de ani



Nicolas Hayek, fondatorul producatorului de ceasuri elvetiene Swatch, a murit la varsta de 82 de ani in urma unui atac de cord, scrie BBC News.
Hayek este considerat salvatorul industriei elvetiene de ceasuri, dupa ce a pus bazele grupului Swatch in 1985. Swatch a fost formata in urma fuziunii companiei Asuag cu SSIH.

Swatch este cel mai mare producator de ceasuri si ar putea inregistra vanzari record de peste sase milioane de franci elvetieni (5,5 miliarde dolari) in acest an.

Ceasurile ieftine din plastic dezvoltate de noul grup sub brandul Swatch au ajutat industria din Elvetia sa concureze cu exporturile ieftine provenite din Japonia. Ceasurile simple si ieftine s-au dovedit a fi un succes international ajungand la 300 milioane de unitati vandute anual.

Hayek a parasit functia de director executiv al grupului in 2000 dar a ramas in functia de presedinte implicandu-se si in alte proiecte precum dezvoltarea masinii Smart detinuta de Daimler.

Cel mai mare producator de ceasuri din lume in functie de vanzari se asteapta la afaceri si profit in crestere pentru 2010, pe fondul revenirii economiei.



Citeste si