19 Noiembrie 2010

Ministrii de Finante din zona euro lucreaza la un plan de salvare pentru Irlanda



Ministrii de Finante din zona euro vor stabili saptamana viitoare un program de salvare pentru Irlanda, a declarat ministrul de Finante bulgar, Simeon Djankov, citat de EUobserver, potrivit Mediafax.

"Ma astept ca o decizie referitoare la un ajutor (pentru Irlanda - n.r.) sa fie luata intr-o saptamana", a declarat Djankov presei bulgare dupa o intalnire a ministrilor de Finante din Uniunea Europeana, organizata la Bruxelles.

Raspunsul lui vine ca raspuns la o intrebare a unui jurnalist referitoare la misiunea mixta a Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si Fondului Monetar International sosita la Dublin pentru a analiza masurile necesare in cazul in care autoritatile irlandeze decid sa solicite ajutor.

Intalnirea ministrilor de finante a avut ca subiect principal problema Irlandei, a mentionat oficialul bulgar.

Guvernatorul bancii centrale irlandeze, Patrick Honohan, se asteapta ca Irlanda sa primeasca un imprumut de "mai multe zeci de miliarde de euro", in urma discutiilor cu partenerii europeni. pe de alta parte, premierul irlandez, Brian Cowen, a aratat miercuri ca delegatia comuna va analiza tipul de asistenta de care ar avea nevoie Irlanda si a respins sugestiile ca guvernul discuta cu partenerii europeni un plan de sustinere financiara.



Citeste si