Florea Dascălu, director al Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost reţinut de procurorii Serviciului Teritorial Timişoara al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE 12:30 Directorul General al CNAIR a reacționat în urma anunțului făcut de DNA:

„Am luat act de reținerea pentru 24 de ore a directorului pentru intreținere al CNAIR, Florea Dascalu și propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia. În funcție de hotătârea instanței privind solicitarea DNA în această speță și în conformitate cu legislația muncii voi lua o decizie privind suspendarea din funcție a directorului Florea Dascălu”, a Cristian Pistol, Directorul General al CNAIR.

Știre inițială:

Potrivit unui comunicat transmis duminică de DNA, el este cercetat pentru luare de mită, trafic de influenţă în formă continuată (şapte acte materiale) şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (cinci acte materiale), conform Agerpres.ro.

"În perioada mai - 22 octombrie 2022, suspectul Dascălu Florea, în calitatea sa de director (...), ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani şi alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să îşi exercite influenţa pe care o avea asupra unor funcţionari publici şi privaţi, promiţând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activităţii comerciale a administratorului respectiv (câştigarea de contracte şi lucrări de estetică rutieră şi deszăpezire). Tot în contul sumei menţionate şi al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziţia aceluiaşi administrator mai multe date nedestinate publicităţii, informaţii menite să îi asigure câştigarea unor licitaţii organizate de CNAIR", se arată în comunicatul DNA.

Conform aceleiaşi surse, Florea Dascălu ar fi primit, pentru demersurile făcute, suma de 10.000 de lei şi foloase necuvenite în cuantum de 2.060 de lei pe 7 mai 2022, suma de 10.000 de lei pe 12 iulie 2022, iar în urmă cu o zi, când a fost prins în flagrant, suma de 10.000 de lei şi foloase necuvenite în cuantum de 5.000 de lei.

Suspectul va fi prezentat duminică la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Directorul General al CNAIR a reacționat în urma anunțului făcut de DNA:

Am luat act de reținerea pentru 24 de ore a directorului pentru intreținere al CNAIR, Florea Dascalu și propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia. În funcție de hotătârea instanței privind solicitarea DNA în această speță și în conformitate cu legislația muncii voi lua o decizie privind suspendarea din funcție a directorului Florea Dascălu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri