CNAIR i-a vândut unui șef un apartament pe Calea Victoriei cu 7.238 de euro

Conform documentelor oficiale, CNAIR a vândut 31 de apartamente și vile. Septimiu Buzașu, președintele Consiliului de Administrație al CNAIR, și-a cumpărat două case de la stat. Un apartament de serviciu pe Calea Victoriei și o vilă construită de ANL în spatele complexului Romexpo. Cele două imobile nu se mai regăsesc în declarațiile de avere, deși Buzașu locuiește în continuare în vila ANL. Printre beneficiari este și Narcis Neaga, fost director general al CNAIR, dar și pe directorul Liviu Gheorghe.

77.000 euro pentru o vilă și un apartament

Din documentele puse la dispoziției de CNAIR rezultă că Septimiu Buzașu și-a cumpărat apartamentul de serviciu situat într-un bloc de pe Calea Victoriei, din București, cu doar 7.238 euro. Tranzacția pentru apartamentul de 38 mp a avut loc în anul 2003.

Doi ani mai târziu, în februarie 2005, Buzașu a ajuns secretar de stat în Ministerul Transporturilor, minister în subordinea căruia funcționa Agenția Națională pentru Locuințe (ANL). În acea perioadă, ANL construia în cel mai mare secret un complex de 124 de vile în spatele complexului expozițional Romexpo. Astfel, Buzașu a ajuns să cumpere și o vilă din complexul ANL, pentru care a plătit aproximativ 70.000 euro.

Întrebat dacă a contat faptul că era secretar de stat în Ministerul Transporturilor atunci când a achiziționat vila de la ANL, Buzașu a spus inițial că nu deținea funcția publică la momentul semnării contractului. „Nu eram secretar de stat când am luat casa de la ANL. Eu eram înscris la ANL din 2001. Atunci m-am înscris la locuință prin credit ipotecar la ANL. Nu am cumpărat casa când eram secretar de stat”, a precizat Buzașu.

Citește articolul integral pe Newsweek.ro.

Citeste si:
Câți bani dă Gabriela Firea pe testele pentru coronavirus din...
Câți bani dă Gabriel Firea pe...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri