Comisarii Gărzii de Mediu au descoperit, în judeţul Botoşani, la Broscăuți, o fermă neautorizată de peste 500 de hectare.

Potrivit Gărzii de Mediu Botoșani. în urma unei inspecții a fost identificat obiectivul “Fermă vegetală cu secție de mecanizare”, amplasat în sat Broscăuți, comuna Broscăuți, județul Botoșani, care desfașoară activități de mecanizare și irigare, prevazute la codul CAEN 0161 rev.2, fără a fi declarate la Oficiul Registrul Comertului de pe lângă Tribunalul Botoșani. Operatorul economic administrează o suprafață de 500 ha teren arabil (300 ha porumb, 50 ha soia și 150 ha floarea soarelui).

Pe amplasament a fost identificat un parc de utilaje: 2 tractoare, 1 combină, 1 plug, 1 scarificator, 1 compactor, 1 prașitoare, 1 camion- acestea fiind garate în incinta, pe platformă balastată.

Gospodaria de carburanți este formată din rezervor metalic suprateran, cu capacitatea de 8000 litri, amplasat în cuvă metalică, prevăzut cu pompe de distribuție.

Apa pentru irigații este utilizată din acumularea apartinând societății, unde este montat un sistem de pompare cu 3 pompe electrice, cu capacitatea de 150 mc apă/ora, o conductă cu diametrul 360 mm și lungime de 1500 m și 3 conducte a câte 1000 m lungime și diametru de 200 mm pentru cei trei pivoți aflați pe amplasament. La data controlului obiectivul nu este racordat la rețeaua de electricitate, fiind utilizat un generator pe motorină.

Pentru activitatea desfășurată operatorul economic nu a solicitat și obținut autorizație de mediu, nu ține evidența gestiunii deșeurilor, conform HG 856/2002, nu a pus la dispoziție formulare de transport deșeuri conform HG 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României, nu a pus la dispoziție certificatul de calitate pentru sămânța de soia utilizată în anul 2022.

Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii acestora și s-a aplicat o sancțiune contravențională de 30.000 de lei.

Sursa foto: Garda de Mediu Botoșani / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Justiție »


Setari Cookie-uri