1 Decembrie 2022

Ai luat un cățel din adăpost și apoi i-ai dat drumul pe stradă? Riști închisoarea



Nu mulți știu că regulile privind câinii sunt foarte severe iar proprietarii lor riscă amenzi sau chiar ani grei după gratii.

Câinii de rasă comună trebuie sterilizați, conform legii, altfel, stăpânii acestora riscă amenzi ce pot ajunge până la 10.000 de lei. Totodată, este interzisă abandonarea câinilor adoptați din adăposturi, nerespectarea acestei reguli putând fi pedepsită cu închisoarea, scrie AvocatNet.ro.

Mai precis, orice câine fără pedigri trebuie sterilizat. De asemenea, proprietarii sau deținătorii de câini, persoane fizice sau persoane juridice, au obligația identificării acestora (indiferent dacă au pedigri sau nu) prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Cei care nu respectă aceste reguli pot primi amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

De asemenea, legea stabilește și că este interzis abandonul câinilor revendicați ori adoptați din adăposturi. În acest caz, sancțiunea constă în închisoare de la doi la cinci ani.



Citeste si