Care sunt noutatile privind regimul juridic al spatiilor verzi

Recent, a intrat in vigoare Legea nr. 47 din 19 martie 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor. Roxana Fratila, coordonatorul departamentului de Real Estate si Constructii din cadrul CMS Cameron McKenna Bucuresti, ne ofera mai multe detalii despre noile modificari si implicatiile pe care acestea le vor avea, informeaza Avocatnet.ro.

Prin aceasta noua lege se doreste sistematizarea regulii de interzicere a schimbarii destinatiei spatiilor verzi si a exceptiilor de la aceasta.

Scopul este de a pune in valoare spatiile verzi, dar si de a inaspri sanctiunile aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind conservarea si protectia acestora.

Modificarile aduse urmaresc limitarea situatiilor in care sanctiunile nu ar fi suficient de serioase incat sa concureze castigurile imobiliare ce ar putea fi obtinute prin incalcarea restrictiilor, adica ocuparea spatiilor verzi cu diferite tipuri de constructii.

Modificari aduse de noua lege

Regulile privind protejarea si conservarea spatiilor verzi au suferit importante modificari:

1. Au fost incluse inca doua tipuri de terenuri in categoria legala de “spatii verzi”: pepinierele si serele;

Citeste mai mult pe Avocatnet.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri