Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să achiziţioneze terenuri de circa 17.000 mp pe malul Lacului Străuleşti pentru amenajarea unei baze de agrement şi a unor spaţii verzi, în cadrul proiectului "Promenada Verde".

"Se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea împuternicirii Consiliului Local al Sectorului 1 ca pentru şi în numele Municipiului Bucureşti să achiziţioneze imobilele situate în municipiul Bucureşti, Bd. Bucureştii Noi nr. 245", prevede un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului local, scrie Agerpres.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului, printr-o adresă înregistrată la autoritatea locală pe 5 ianuarie SC Biroul de Turism pentru Tineret SA a comunicat că deţine pe malul Lacului Străuleşti loturi de teren de 1.676 mp, 560 mp, respectiv 14.870 mp, pe care şi-a manifestat disponibilitatea de a le vinde autorităţii locale.

"Ţinând cont de adresa mai sus-menţionată, considerăm că acesta este un moment favorabil achiziţionării acestor imobile, în vederea integrării în circuitul public, ca parte a proiectului 'Promenada Verde'. Astfel, în vederea îndeplinirii obligaţiilor autorităţilor publice locale de a proteja spaţiile urbane verzi, ca măsură de prevenţie împotriva degradării calităţii vieţii şi a stării de sănătate a cetăţenilor şi a conectării lacurilor la celelalte elemente de infrastructură rutieră şi pietonală sunt necesare lucrări de investiţii privind amenajarea unor drumuri de acces către acestea, conectate la reţeaua principală de infrastructură rutieră şi, totodată, a unor drumuri în jurul lacurilor, fiind astfel creat un spaţiu de promenadă", se arată în referat.

Pe raza Sectorului 1 se află o parte a salbei de lacuri a râului Colentina formată din lacurile Băneasa, Griviţa, Străuleşti, Herăstrău şi Floreasca, ce au potenţialul de a genera multiple beneficii în folosul bucureştenilor atât din punct de vedere recreativ, social, cât şi economic. "Acest fapt este totuşi condiţionat de o exploatare corectă a acestora, iar în vederea asigurării unui spaţiu de promenadă se impune amenajarea spaţiilor verzi adiacente acestor lacuri", se precizează în referat.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri