Florin Manea, candidatul Alianţei Pro Bucureşti 2020 la Primăria Sectorului 2 din București, spune, într-un interviu acordat wall-street.ro, în cadrul proiectului editorial „Alegeri locale 2020: promisiuni versus așteptări”, că are în program 12 măsuri generale. Prima măsură pe care o are în vedere este curățenia.

Wall-Street.ro: Care sunt planurile și ce priorități aveți pentru Sectorul 2?

Florin Manea: Sectorul 2 a pierdut 20 ani.

Este cel mai murdar sector, are cea mai mică suprafață de spațiu verde pe cap de locuitor, deține cele mai puține locuri de parcare și este poate cel mai aglomerat dintre toate sectoarele.

Sunt locuitor al Sectorului 2 de 35 de ani – m-am născut în Colentina, am copilărit și locuiesc în continuare în acest cartier. Am asistat cu toții, în acești ani la degradarea sectorului în care locuim și cred că a sosit momentul să schimbăm acest lucru.

Retail jobs

Ca administrator al Domeniului Public al Sectorului 3, timp de 4 ani de zile, am învățat cum funcționează sistemul de administrație publică, care sunt atribuțiile fiecărui serviciu, al fiecărui departament și a fiecărei instituții aflată în slujba cetățenilor.

Prin eforturi constante, am ajuns în echipa de management a Primarului Sectorul 3 – Robert Negoiță. Alături de acesta m-am implicat în proiecte extrem de importante pentru sector și pentru locuitorii acestuia, dobândind astfel experienta necesară pentru a dezvolta și înfrumuseța Sectorul 2.

Wall-Street.ro: Cât de diferită este o poziție de conducere la cârma unui sector față de rolul avut până acum în cadrul PS3?

Florin Manea: Cred că îmi va fi mult mai ușor.

Citeste si:
Arafat, despre noile măsuri: Am ajuns la restricții pentru că nu...
Raed Arafat, despre noile...

Un primar este de fapt un manager ce coordonează activitatea unei instituții. Eu fac acest lucru în prezent și coordonez o echipă de aproximativ 200 de persoane.

Wall-Street.ro: Ce proiecte realizate cu succes în S3 vă recomandă și ce ați învățat din experiența ultimilor ani la conducerea DADP S3?

Florin Manea: Aș putea să enumăr Parcul Teilor, din strada Brățării – care este un parc creat de la zero. Apoi aș menționa amenajarea Bulevardului Decebal și implicarea directă în construirea parcării subterane de pe Bulevardul Decebal – un proiect unic realizat după '89.

De asemenea, am implementat proiectul de colectare selectivă a deșeurilor în Sectorul 3, prin amplasarea a peste 250 de pubele subterane inteligente.

Citeste si:
BREAKING! Clotilde Armand este oficial primarul Sectorului 1
BREAKING: Clotilde Armand...

Ce am invățat din aceste proiecte? Poate cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și alături de care lucrezi zi de zi, de dimineață până seara. Este extrem de important să ai alături de tine oameni profesioniști, entuziaști și implicați. Fără o echipă puternică ajungi la aceleași rezultate ca ale domnului Onțanu în 4 mandate și a guvernarii PSD în ultimii 4 ani. Adică ajungi să nu faci nimic bun pentru comunitatea ta.

Wall-Street.ro: Care ar fi primele 3 lucruri pe care le-ați îmbunătăți în Sectorul 2?

Florin Manea: Am în program 12 măsuri generale, măsuri pe care le-am aplicat deja, cu succes, în Sectorul 3. Dacă însă ar fi să fac o prioritizare, prima măsură pe care trebuie să o am în vedere, este curățenia. Pentru aceasta, este necesară anularea contractului cu SUPERCOM SA. Odată cu această anulare, vom avea două variante de abordare a problemei. Fie demarăm o nouă procedură a licitaței, fie înființăm o societate de salubritate. Această decizie va fi luată în urma analizei specialiștilor și a consilierilor locali.

Al doilea lucru la fel de important este reprezentat de reorganizarea străzilor, delimitarea trotuarelor, crearea a noi locuri de parcare și spații verzi. În Sectorul 2, în acest moment este haos.

Dacă ordinea corectă dictează existența unui spațiu verde, apoi a unui trotuar și apoi a unui loc de parcare, în acest moment mașinile din sector sunt parcate peste spațiile verzi, copacii sunt prezenți haotic și neîngrijiti corespunzător iar trotuarele nu mai există. Pietonii au ajuns să își riște viața circulând direct pe carosabil.

În cartierul meu, trotuarele sunt ocupate de mașini. De spații verzi nu vorbim deoarece nu există. Vedem doar pământ și gunoi. Peste 90% dintre grădinile blocurilor se regăsesc în această situație.

O a treia măsură este reprezentată de reamenajarea tuturor parcurilor. Avem nevoie, mai ales în această perioadă, de parcuri curate și moderne. Copiii noștri trebuie să se bucure de locuri de joacă și de spații verzi îngrijite.

Un proiect pe care îl voi demara de îndată va fi modernizarea parcului Plumbuita – de la iluminatul public ce acum este inexistent, la mobilierul urban și refacerea malurilor lacului odată cu curățarea acestuia. În același timp, voi crea și un ponton cu ambarcațiuni de agreement – exact ca cel din parcul IOR, pe care îl administrez de aproape 4 ani.

Aș insista pe crearea locurilor de parcare, deoarece știu ca este o problem arzătoare pentru locuitorii sectorului în care locuiesc. În acest moment sunt doar 25.000 de locuri în administrarea primăriei. Îmi propun însă ca, în primele 6 luni de mandat să realizez alte 20.000. Îndrăznesc să spun asta, deoarece am un plan testat deja la Sectorul 3. Tot ce trebuie să facem este să reorganizăm spațiile existente, să ridicăm mașinile abandonate și să construim noi parcări supraetajate în zonele aglomerate.

De asemenea, un subiect de care fosta conducere a uitat complet este reprezentată de familiile tinere. Familii care au nevoie de un acoperiș deasupra capului și au dreptul la educație pentru copiii lor. Conducerea trecută și actuală a Sectorului 2 au uitat de această problemă. Însă ea există.

Din acest motiv îmi propun construirea a 5 noi creșe și grădinițe prin extinderea celor existente și a 400 de noi locuințe pentru tineri.

Wall-Street.ro: Cine va face parte din echipa de consilieri? Veți coopta oameni/echipe din actuala echipă S3?

Florin Manea: Am o echipă de oameni tineri la Sectorul 3. Cu această echipă mi-ar plăcea să colaborez și la Sectorul 2. De asemenea, echipa Alianței Pro București 2020 este formată din oameni tineri, energici, cu expertiză în domeniile lor de activitate. Pe scurt, o echipă de profesioniști.

Wall-Street.ro: Ce înseamnă pentru tine un bun "gospodar"?

Florin Manea: Gospodarul de ieri, managerul de azi. Un bun gospodar înseamnă să faci parte din comunitate, să cunoști problemele celor din jurul tău, să ii asculti și să ai capacitatea să le oferi cele mai potrivite soluții. Am încredere că pot să fiu un bun gospodar datorită tuturor reușitelor din acești ani la Sectorul 3. Am învățat multe și voi mai învăța în continuare, însă un lucru e sigur. Nu reușești nimic fără efort constant, voință și multă, multă muncă.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri