Seful Corpului de control al premierului a cerut, marti, institutiilor si companiilor de stat sa raporteze contractele incheiate doar cu firma de avocati "Stoica si Asociatii" si numai in perioada 2009-2012, pentru ca ulterior, dupa ce Stoica a acuzat discriminarea, sa solicite date cu toti avocatii

Documente

Prima adresa este semnata si stampilata de seful Corpului de control, secretarul de stat Ion Lazar, si nu face referire la o alta casa de avocatura decat cea condusa de Valeriu Stoica (PDL).

"Corpul de control al primului-ministru efectueaza verificari privind derularea contractelor de asistenta juridica si reprezentare incheiate cu societatea civila de avocati Stoica si Asociatii, in perioada 1 ianuarie 2009-31 mai 2012, de catre toate institutiile si autoritatile publice centrale, institutia prefectului, precum si de catre toate regiile autonome, companiile nationale si societatile comerciale la care statul detine pachetul majoritar de actiuni. In aceste conditii, va rugam sa dispuneti comunicarea, pana la data de 08.06.2012, ora 12.00, a unei situatii privind aceste contracte de asistenta juridica si reprezentare incheiate de catre entitatea pe care o conduceti cu societatea civila de avocati Stoica si Asociatii, in perioada mentionata anterior, din care sa rezulte numarul contractului, data incheierii acestuia, obiectul contractului, durata acestuia, pretul convenit in contract, precum si platile efectuate catre aceasta societate de avocatura in perioada 01.01. 2009-31.05.2012", este solicitarea din documentul obtinut de Mediafax din institutiile publice.

Seful Corpului de control a mai cerut reprezentantilor institutiilor publice si companiilor de stat ca, in cazul in care nu au avut incheiate contracte cu aceasta casa de avocatura in perioada mentionata, sa precizeze explicit acest lucru in adresa de raspuns.

Vineri dimineata, democrat-liberalul Valeriu Stoica a reclamat situatia, aratand ca acest demers, in care sunt verificate contractele incheiate de stat doar cu firma sa de avocatura, este unul discriminatoriu, deoarece nu vizeazã si contractele incheiate cu alte societati de avocatura.
In acest context, in cursul zilei de vineri, seful Corpului de Control al premierului a semnat o noua adresa, in care informeaza de aceasta data ca verifica atribuirea si derularea "tuturor" contractelor de asistenta, consiliere si reprezentare juridica incheiate in perioada ianuarie 2009-31 mai 2012 de catre autoritati si institutii publice, regii autonome si companii nationale cu cabinete individuale de avocatura, cabinete asociate de avocatura, societati profesionale de avocatura, cu sau fara personalitate juridica, sau societati profesionale de avocatura cu raspundere limitata.

Si in acest caz sunt solicitate date privind numarul contractului, data incheierii acestuia, obiectul contractului, durata acestuia, pretul convenit in contract si platile efectuate, termenul de raspuns fiind acum 18 iunie, ora 12.00.

In aceasta adresa se face insa referire clara la faptul ca, anterior, au fost solicitate date referitoare doar la casa de avocatura "Stoica si Asociatii".

Astfel, in acest al doilea document este precizat ca "in adresa de raspuns nu vor mai fi inserate informatiile care au fost deja comunicate Corpului de control al primului-ministru, ca urmare a adresei din 5 iunie, si care au vizat contractele de asistenta si reprezentare juridica incheiate cu societatea civila de avocati Stoica si Asociatii".

Tot vineri, ca reactie la informatiile aparute in mass-media despre "o presupusa" investigatie a Corpului de control al primului-ministru "impotriva unei anumite" case de avocatura, Guvernul a transmis un comunicat in care arata ca premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control sa verifice "toate" contractele incheiate de institutiile publice cu firmele de avocatura, fara sa faca nicio referite la prima adresa transmisa de seful Corpului de control al premierului.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri