"Infiintarea acestor companii in urma cu opt si, respectiv, sase ani a fost un lucru bun, confirmarea venind si din faptul ca aceleasi initiative au avut-o ulterior si alte mari case de avocatura. Am fost pionieri intr-o nisa extrem de interesanta a serviciilor de consultanta din Romania, dar rezultatele inregistrate de casa de avocatura in anul trecut ne arata ca trebuie sa ne concentram asupra unui singur lucru, si anume avocatura", a anuntat avocatul coordonator Doru Catalin Bostina.

Bostina&Associates Fiscal Consulting a fost infiintata in anul 2004 pentru a acoperi o noua nisa a serviciilor de consultanta din Romania, respectiv servicii de consultanta contabila si fiscala. In 2008, compania a fost afiliata la AGN International, cea de a 7-a retea mondiala a firmelor de consultanta fiscala si de audit independente din lume.

Casa de avocatura arata insa ca anul trecut a devenit evident ca era momentul oportun pentru un "spin-off" (desprinderea de compania principala, n.r.), pe fondul "schimbarii paradigmei economice si a modificarilor survenite in legislatia privitoare la serviciile de audit", care sa permita companiei, devenita A.G.-Accounting&Global Tax SRL, sa se dezvolte la intreg potentalul ei.
Accounting&Global Tax SRL va ramane membra AGN International.

Casa de avocatura mai arata ca Bostina&Associates Management Consulting a fost infiintata inclusiv pentru consultanta de specialitate in accesarea finantarilor europene din cadrul programelor de preaderare, dar in acest an, odata ce accesarea finantarilor europene a devenit una dintre prioritatile strategice ale autoritatilor, s-a considerat ca este momentul oportun pentru un spin-off care sa permita companiei, redenumita Confero Finance SRL, sa se dezvolte.

De asemenea, si Bostina&Associates Industrial Property va face obiectul unui spin-off.

In luna martie, Bostina si Asociatii a anuntat ca renunta la firma Bostina&Associates Financial Consulting, specializata pe consultanta fiscala si audit, urmand sa se concentreze pe piata de avocatura.

Pentru anul trecut, casa de avocatura a anuntat o cifra de afaceri record pe piata de avocatura, de 33,4 milioane euro, cele mai multe incasari fiind realizate din litigii si executari silite, cu o treime din total.

Casa de avocatura are 18 sedii secundare, patru birouri in Austria, Cipru, Elvetia si Republica Moldova si peste 130 de avocati si consultanti.