"In urma solicitarilor venite din partea presei, Casa de avocatura Bostina si Asociatii doreste sa faca urmatoarele precizari: Colaboram cu autoritatile in acest caz. Activitatea casei noastre de avocatura nu este afectata. Dl. Doru Bostina nu mai este asociat in cadrul casei noastre de avocatura, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al baroului Bucuresti. Cum ancheta este la inceput, nu putem oferi detalii suplimentare si ne exprimam speranta ca lucrurile se vor lamuri in cele din urma".

Avocatul Doru Bostina si alte patru persoane, dusi la audieri in urma perchezitiilor care au avut loc joi dimineata, in Bucuresti si in doua judete, au fost retinuti in dosarul de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.
Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti au emis, pe numele celor cinci suspecti ordonante de retinere pentru 24 de ore si vor cere vineri instantei arestarea lor preventiva.

Joi dimineata, politistii au facut 18 perchezitii in Bucuresti si in doua judete, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro si in care era vizat si avocatul Doru Bostina.
Conform unor surse din Politie, vor fi emise mandate de aducere pe numele a 16 persoane, printre acestea fiind si avocatul Doru Bostina si fiul acestuia.
Politistii si procurorii au descins la locuinta lui Doru Bostina si la locuintele altor persoae din Bucuresti si Corbeanca, precum si la cabinetul de avocatura al lui Bostina.

Citeste si:

Intr-un comunicat transmis joi dimineata, Politia Romana anunta ca politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, desfasoara o operatiune pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul IT si al consultantei, astfel ca au avut loc 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita la 16 persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate ca s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive.
"Una dintre societatile comerciale care ar fi evidentiat in actele contabile sau in alte documente legale cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale este o casa de avocatura din municipiul Bucuresti", mai preciza Politia Romana.