Varianta este in prezent analizata de catre ministerul de resort, la propunerea Ministerului Finantelor.

Ministerul Finantelor a propus astfel, in contextul discutiilor privind rectificarea bugetului din acest an, ca Ministerul Sanatatii sa analizeze posibilitatea ca diminuarea veniturilor Fondului national unic de asigurari de sanatate, ca urmare a unei eventuale diminuari a taxei clawback, sa fie acoperita din veniturile proprii ale ministerului.

Probleme ataxei clawback a fost dicutata si miercuri, la Guvern, de premierul Victor Ponta, ministrul Finantelor, ministrul Sanatatii si presedintele Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate cu reprezentantii producatorilor de medicamente.

La finalul discutiei, Guvernul a transmis un comunicat in care arata ca s-a convenit ca partile sa rezolve problemele legate de identificarea posibilitatilor legale pentru incasarea sumelor restante, aferente perioadei cuprinse intre trimestrul IV 2009 si trimestrul III 2011, recunoasterea de catre Guvern a neexistentei oricaror altor datorii provenite din taxa clawback, in afara celor mentionate anterior, pentru perioada respectiva si modificarea sistemului de referinta pentru acest an, astfel incat taxa sa fie "sustenabila".

Conform intelegerii, problemele trebuie rezolvate in termen de o saptamana, pana la 11 iulie, rezultatele si deciziile urmand sa fie comunicate imediat Fondului Monetar International si Comisiei Europene.

Sute de medicamente cu pret accesibil risca sa dispara de pe piata, intrucat autoritatile au respins orice propunere formulata de reprezentantii industriei producatoare de medicamente generice referitoare la modificarea taxei clawback, avertizeaza producatorii.

Companiile membre ale Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania au anuntat, saptamana trecuta, ca discutiile cu

Citeste si:

Guvernul pentru revizuirea taxei clawback au esuat, in contextul in care autoritatile au respins orice propunere formulata de reprezentantii industriei producatoare de medicamente generice.

Guvernul a transmis atunci ca premierul Ponta isi asuma responsabilitatea gasirii unei solutii privind taxa clawback, impreuna cu ministrul de Finante si cel al Sanatatii.

Lista doctoriilor care ar putea disparea din farmacii

Sute de medicamente ieftine sunt in pericol sa dispara de pe piata, arata o analiza a firmei de analize si studii de piata Cegedim privind impactul taxei clawback asupra portofoliului producatorilor farmaceutici.

Citeste aici mai multe detalii despre lista medicamentelor care ar putea disparea din farmacii.