Modificarile recente ale Codului fiscal au adus cateva noutati importante in ceea ce priveste impozitul pe venit, care se aplica din luna iulie.


Potrivit OUG nr. 24/2012, actul normativ care a modificat Codul fiscal, de la 1 iulie 2012, contribuabilii care obtin venituri din activitati independente isi pot deduce doar in proportie de 50% cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii, relateaza Avocatnet.ro

Astfel, noile prevederi modifica la art. 48 alin. (7) lit. l1 din Codul fiscal. Dupa modificare, aceasta reglementare statueaza ca la stabilirea venitului net anual din activitati independente, determinat pe baza contabilitatii in partida simpla, nu sunt cheltuieli deductibile 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii si a caror masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si nu au mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietate sau in folosinta.

Cititi articolul integral pe Avocatnet.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Klaus Iohannis anunță un nou pachet de legi ale Justiției
Setari Cookie-uri