"Unele prevederi din Legea energiei blocheaza finantarea proiectelor", a afirmat Botezatu in conferinta Mediafax Talks about Energy.

Legea prevede ca producatorii sunt obligati sa tranzactioneze energia prin platforme specifice, precum OPCOM, scrie Mediafaxx.

Botezatu a precizat ca unii investitori sunt nemultumiti ca legea energiei ii obliga sa tranzactioneze energia doar prin OPCOM. El a adaugat ca un alt motiv de nemultumire este prevederea din lege prin care Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei are posibilitate sa aplice companiilor sanctiuni cu procente din cifra de afaceri pentru incalcari repetate ale licentelor de functionare.

Alexandru Sandulescu, director in Ministerul Economiei, prezent in conferinta, a afirmat ca unele prevederi din Legea energiei au "o anumita zona de ambiguitate".

"Toate tranzactiile cu energie trebuie facute pe OPCOM, asta probabil ca deranjeaza. Ieri (marti - n.r.) am primit o propunere de modificare a legii, semnata de Asociatia Furnizorilor de Energie, Asociatia Romana pentru Energie Eoliana si asociatia unor companii din zona energiei solare. Maine (joi - n.r.) va fi si o intalnire a AmCham, unde se va discuta acest aspect", a spus Sandulescu.

Valentin Mircea, vicepresedinte al Consiliului Concurentei, a afirmat ca legea energiei este buna si poate contribui, prin unele prevederi, la disciplinarea companiilor din piata de energie.

"Noi consideram ca legea energiei este buna. Este bine ca exista prevederi prin care se pot da sanctiuni mai mari . Evident, daca poti da sanctiuni mai mari, nu inseamna ca trebuie sa le aplici tot timpul. Dar este bine ca ele exista, poate ajuta la disciplinarea operatorilor", a afirmat Valentin Mircea.