„Telegondola din Sinaia ramane in proprietatea orasului, asa cum era si normal, caracterul de bun public fiind unul de netagaduit. Constructia obiectivului turistic a fost realizata integral din bani publici, iar finalizarea dosarului prin intrarea sa in posesia Primariei reprezinta o victorie importanta atat pentru localnici, cat si pentru restul tarii”, a declarat Gheorghe Buta, deputy managing partner, Musat & Asociatii.

Potrivit casei de avocatura, problema de drept pusa in discutie si care in mod normal a stat la baza solutiei instantei de judecata a privit nelegalitatea executarii silite initiate in lipsa unui titlu executoriu impotriva unui bun care a intrat in mod legal in patrimoniul public al orasului Sinaia. Fortarea limitelor contractului de leasing reprezinta o problema de drept tot mai des intalnita in practica judiciara a ultimilor ani, utilizatorii din contractele de leasing fiind practic obligati sa tolereze nerespectarea flagranta a obligatiilor asumate de finantatori pentru a nu se trezi in situatia unei executari silite initiate abuziv de societatea de leasing.

Decizia reprezinta un prim pas normal, dupa o disputa care dureaza de mai bine de un an de zile, venit sa stopeze demersurile judiciare intitate de Dunarea IFN pentru a obtine Telegondola din Sinaia.

Citeste si:

Telegondola a devenit subiectul unui litigiu intre Orasul Sinaia si firma de leasing Dunarea IFN SA, finantatorul proiectului, dupa ce autoritatea locala a actionat in justitie firma de leasing din cauza incalcarii obligatiilor contractuale. Ca urmare a acestor demersuri, la 1 octombrie 2011, Dunarea IFN S.A a anuntat rezilierea contractului de leasing si inceperea executarii silite a operatorului Telegondolei - Transport Urban Sinaia.

La acea vreme, Musat & Asociatii a obtinut suspendarea provizorie a executarii silite, hotararea instantei nefiind supusa niciunei cai de atac.
Musat & Asociatii a asistat Primaria Sinaia si in etapa incheierii contractului de leasing cu Dunarea IFN SA, dar si in disputa, finalizata cu succes, privind dreptul de proprietate asupra Cazinoului din Sinaia.