"In 2013 ne asteptam si speram la un an mai linistit din punct de vedere politic, cu un guvern stabil, si speram ca acest guvern sa reuseasca sa puna in practica un program de guvernare care sa incurajeze cresterea economica. Asteptam sa vedem cum vor fi dezvoltate marile teme economice care preocupa intregul mediu de afaceri: continuarea privatizarilor, stimularea investitiilor, accesul la finantari”, spune Ion Dragne, care a fondat casa de avocatura Dragne si Asociatii, dupa ce in 2010 a parasit societatea Musat si Asociatii.

Referindu-se strict la zona avocaturii, el anticipeaza o accelerare a competitiei, o mai multa eficienta si flexibilitate – “pentru ca toti trebuie sa fim mai alerti si sa ne adaptam rapid la schimbari si la noile trenduri”.

In opinia sa, piata avocaturii a evoluat anul acesta mai bine decat s-a asteptat, in conditii de criza economica si de evolutii politice complexe. “Motoarele care au ajutat anul acesta firmele de avocatura sa creasca sunt cele consacrate, si ma refer la litigii, arbitraj si insolventa. In afara de acestea, avem numeroase proiecte in zona de dezvoltare a afacerii: finantari de diverse proiecte, energie de diferite feluri – in special regenerabila etc. Putem spune deci ca anul acesta piata avocaturii a crescut si s-a dezvoltat, cel putin pe cateva segmente.”

Citeste si:

Motoarele actuale se vor mentine si anul viitor, in opinia avocatului. Pe langa acestea, se asteapta ca si alte domenii sa cunoasca o crestere, domenii obisnuite, nu “vedete”, in functie de accesul la fonduri europene. De asemenea, el estimeaza ca anumite domenii vor ramane pe un trend ascendent in 2013 – este cazul energiei regenerabile, de exemplu.

Cititi ai alte opinii ale avocatilor de business in sectiunea Legal Business.