Impozitul pe venitul microintreprinderilor, obligatoriu de la 1 februarie. Au fost publicate modificarile Codului Fiscal

Paradoxal, singura constanta a legislatiei fiscale din Romania este aceea ca reglementarile sunt in permanenta schimbare. Ultima "bomba cu ceas" anuntata de guvernanti, care se prefigureaza devastatoare pentru contribuabilii mici si mijlocii, este impozitul pe venitul microintreprinderilor, ce devine obligatoriu de la 1 februarie pentru toate firmele care realizeaza venituri mai mici de 65.000 de euro, scrie AvocatNET.ro.

Masura, menita sa reduca evaziunea fiscala, este, din perspectiva consultantilor fiscali, problematica pentru ca intervine in timpul anului fiscal, ceea ce va bulversa planurile de afaceri ale micilor intreprinzatori in 2013. Chiar daca noul sistem de impunere are si beneficii pentru contribuabili, dezavantajele pe care el le presupune sunt considerabil mai mari.

Microintreprinderile beneficiaza de un regim fiscal avantajos, ele datorand la bugetul de stat un impozit de 3% pe veniturile realizate. Desi pana acum acest sistem de impunere era optional, din 2013 el devine obligatoriu pentru toate firmele ce au realizat venituri de pana in 65.000 de euro in anul precedent, indiferent de numarul salariatilor angajati. Reglementarea este cuprinsa in OG nr. 8/2013, publicata in Monitorul Oficial nr. 54 din 23 ianuarie 2013.

Cititi mai multe pe AvocatNET.ro.

Sursa foto: captura AvocatNET.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri