Vicepresedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, Tudor Chiuariu (PNL), a propus in cadrul unei dezbateri a Forumului constitutional ca sediul Curtii Constitutionale sa fie mutat din Bucuresti la Iasi, Cluj-Napoca sau Sibiu, pentru a fi evitate presiunile politice asupra judecatorilor.

Chiuariu a mentionat ca ideea a fost preluata de la un fost ministru de Justitie al Germaniei, dupa ce a constatat "cata pasiune naste" in Romania aceasta institutie, relateaza Mediafax.

Senatorul PNL a precizat ca mutarea sediului Curtii Constitutionale are drept scop "stabilirea unei anumite distante fata de evenimentele politice ale zilei, fata de presiunile politice", astfel incat judecatorii Curtii sa-si pastreze impartialitatea.

Chiuariu a mai sustinut ca probabil ca cele mai indreptatite localitati "din punct de vedere al traditiei juridice" sa gazduiasca sediul CC ar fi Iasi, Cluj-Napoca sau Sibiu.

De asemenea, senatorul PNL a propus instituirea a doua niveluri de activitate a Curtii Constitutionale, respectiv a unui for de apel unde sa poata fi decise eventualele contestatii fata de deciziile initiale ale CC.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Primaria Bucuresti vrea 8,5 mil. lei pentru a reface Parcului Unirii