Guvernul de la Paris analizeaza introducerea unei noi taxe, pe smartphone-uri si tablete, pentru a obtine venituri de milioane de euro destinate sustinerii culturii franceze in mediul digital, potrivit Huffington Post, citat de Mediafax.
Propunerea prevede o taxa de 1% la vanzarea de dispozitive de navigare pe internet, tintind companii precum Google, Apple si Amazon.

Taxa ar aduce circa 86 de milioane de euro pe an la buget, bani care ar urma sa fie folositi pentru a sprijini crearea de continut cultural francez.
Propunerea se incadreaza in politica Parisului de protejare a industriilor locale de muzica si cinema, dar si a altor sectoare de creatie, in fata concurentei straine, in multe cazuri americane, noteaza Huffington Post.

Guvernul va discuta cu personalitati marcante ale culturii franceze in urmatoarele saptamani, inainte de a lua o decizie in privinta taxei.

Comisia care a propus taxa a recomandat si reducerea amenzilor pentru piraterie online. Astfel, amenzile ar trebui diminuate de la un maxim de 1.500 de euro in prezent la 60 de euro, suma care ar putea sa creasca pentru cei care incalca repetat legea, scrie AFP.

De asemenea, conexiunile de internet ale persoanelor vinovate de piraterie nu ar mai trebui intrerupte.

Raportul include 75 de propuneri, inclusiv pentru desfiintarea agentiei Hadopi, responsabila in Franta cu monitorizarea si aplicarea legislatiei privind copyright-ul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri